Nieuwe Trailer Gevuld met Actie, de Live-Action Remake van Mulan

Disney had in 2019 mooie live-action remakes. Dumbo, Aladdin en The Lion King werden door groot publiek bezocht, nu komt Disney met een nieuwe live-action remake, Mulan. In de eerdere teaser kregen we te zien dat deze wel anders wordt dan de originele animatie versie, en nu is er de nieuwe trailer waar subtiele verwijzingen naar het originele verhaal dat we kennen. In plaats van de meedogenloze Shan Yu, die het noordelijke leger leidt, zien we nu de krijger Bori Khang (Jason Scott Lee) en Xian Lang (Li Gong), een heks die niet eens voorkwam in de animatie. Bekijk de Mulan trailer hieronder:

Hoewel Jason Scott Lee geweldig eruit ziet als Bori Khan, is het Xian Lang (Li Gong) die duidelijk interessanter is. Ze is een echte heks, we zien haar veranderen in een vogel, en we zien ook een zeer interessante reeks waarin ze Mulans geheim ontdekt. Hoewel het er zeker op lijkt dat de kern van de Disney-versie intact is gebleven, heeft deze remake toch meer aanpassingen dan enige voorgaande remakes van Disney.

De vechtstijl van Xian Lang, die haar jurk als wapen gebruikt, komt rechtstreeks uit een Aziatische-vechtkunstfilm, zeker een element dat de nieuwe film aantrekkelijker zou kunnen maken in plaatsen zoals China. Het originele verhaal is natuurlijk Chinees, maar in China is het nooit echt een hit geweest. Misschien heeft Disney de tweede keer meer geluk.

Terwijl de geanimeerde Mulan zeker zijn momenten van actie had, meer we gewent zijn van Disney-animatiefilms uit die tijd, gaat de live-actieversie duidelijk voor een meer puur actie-avontuurverhaal dan musical. Dat is wat in de trailer tot nu toe ontbreekt namelijk de muziek. Er zijn echter nog steeds een aantal duidelijke callbacks in de Mulan trailer voor fans van de animatie. We zien de vader van Mulan bidden tot de voorouders, een moment dat het karakter van de draak Mushu in de animatiefilm teweegbrengt, maar voor zover wij weten, hier niet tot leven zal komen. Wat Mulan allemaal zal brengen zullen we gaan zien in maart 2020.

Abonneren
Abonneren op

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments