Universal heeft een actievolle trailer van James Bond ‘No Time to Die‘ online gezet, in deze 25e editie zullen we Daniel Craig voor de laatste keer als de geliefde geheime agent 007 zien. Rami Malek (Bohemian Rhapsody) zal ditmaal de nieuwe Bond schurk zijn en waarschijnlijk uitgroeit tot Dr. No zie de nieuwste trailer hieronder om zelf tot conclusie te komen:

In No Time To Die heeft Bond zijn actieve dienst verlaten en geniet hij van een rustig leven in Jamaica. Zijn rustige leventje is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt en om hulp komt vragen. De missie om een ​​gekidnapte wetenschapper te redden blijkt veel verraderlijker dan verwacht, waardoor Bond op het spoor komt van een mysterieuze schurk gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

Regie: Cary Joji Fukunaga, met oa: Daniel Craig, Léa Seydoux and Helena Bonham Carte.

Vele fans waren er al even bang voor, maar Disney heeft tijdens een investeerdersvergadering besloten dat de live-action Mulan geen bioscooprelease zal krijgen, maar zijn debuut digitaal op 4 september 2020 (VS)  bij Disney+ zal zijn.

Een andere verassing is dat de film niet ‘gratis' te zien zal zijn via de dienst daarvoor is de film te duur geweest kwa productie, je kunt de film huren voor 30 dollar omgerekend is dat €21,- en dat komt dan bovenop je abonnement.

De mogelijkheid bestaat dat de film nog wel te zien is in de bioscoop omdat in Europa al een deel van de bioscopen weer geopend zijn is het mogelijk deze film te release op het witte doek, hierdoor kan het dus zijn dat deze film niet beschikbaar is via Disney+ in Nederland. Bob Chapek, CEO van Disney gaf ook aan dat landen waar geen Disney+ beschikbaar is dat hier ook een bioscoop release zal komen op de zelfde datum.

Tijdens deze vergadering werd ook goed nieuws aangekondigd namelijk het Disney+ programma op dit moment 60,5 miljoen abonnees heeft dit is mede te danken aan de thuisblijf-crisis covid-19, we moeten helaas nog even wachten tot verdere informatie wat de planning van Mulan wordt voor de Nederlandse markt.

Paramount heeft voor april 2022 Sonic the Hedgehog 2 aangekondigd. Nog zonder enige extra informatie over het vervolg gaan we vanuit dat we acteur Ben Schwartz, die de stem van Sonic inspreekt in de eerste film, zullen terug zien(horen) in het vervolg nadat hij de volgende bevestiging maakte op Twitter.

 

Sonic the Hedgehog was een van de meest succesvolle video game films van dit moment, en bacht wereldwijd meer dan 100 miljoen op en werd aangeboden als VOD video-on-demand tijdens de coronavirus pandemie. Ook zullen we Jim Carrey weer terug zien als “Dr. Robotnik” en of we nieuwe bekende characters zullen gaan zien zoals Knuckles, Amy Rose, Shadow en Tails die al te zien was bij de eindscène van het eerste deel.

Film Informatie

Ivan is een 27-jarige, vriendelijke zilverrug gorilla die achter een glazen wand in het winkelcentrum woont. Hij is eraan gewend geraakt dat mensen hem continu gadeslaan. Hoe zijn leven voorheen was, in de jungle, weet hij niet meer. In plaats daarvan houdt hij zich bezig met het kijken van televisie, schilderen en zijn vrienden Stella en Bob. Wanneer Ruby, een babyolifantje dat onlangs haar moeder in het wild is kwijtgeraakt, bij hen komt wonen, begint Ivan zijn woning en zijn kunst met andere ogen te zien. Ruby bevrijden wordt al snel zijn nieuwe doel in het leven.

Regie: Thea Sharrock, met stemmen van oa: Angelina Jolie, Sam Rockwell en Bryan Cranston

Film Informatie

Het tragische waargebeurde verhaal van FBI-agent Mark die aan de slag gaat in een bergstadje in Kentucky. Daar komt hij al gauw terecht in een affaire met de arme lokale vrouw Susan die zijn belangrijkste informant wordt. Zij ziet hem als een manier om te ontsnappen, maar in werkelijkheid betekent de affaire een ramp voor beiden.

Regie: Phillip Noyce, met oa: Emilia Clarke, Jack Huston en Johnny Knoxville

De Corona crisis treft ons allen dus ook de bioscopen, terwijl wij al weer mogen genieten van een filmpje in onze favoriete bioscoop, geld dat helaas nog niet voor de Amerikaanse bioscopen. Zij hebben nu dus overal drive-in bioscopen gerealiseerd en wat blijkt, Jurassic Park de film uit 1993 is een enorme hit.

Niet alleen Jurassic Park maar ook Jaws (1975) zijn enorme toppers op dit moment. Iedereen kan zich de melodie herinneren wanneer een haai naar zijn niet vermoedende prooi toe zwemt en de krijsende geluiden van de dino's maar destijds waren vele bioscoop bezoekers te jong of er was geen geld voor. En daar geeft de filmketen nu je de kans voor om alsnog deze absolute top classics te gaan zien op het witte doek.

Box Office

Aan de cijfers merk je dat dit op de gigantische buiten schermen hot is, namelijk Jurassic Park stond afgelopen weekend bovenaan in de box office-lijst met meer dan 200 vertoningen en bracht zo'n half miljoen dollar op. Jaws werd 187 maal vertoont en bracht ook een half miljoen op maar net iets minder dan de Dino klassieker en eindigde op een 2e plaats. ET en Raiders of the lost Ark staan wat lager in de lijst maar Steven Spielberg heeft een goed weekend gehad.

Portemonnee

Zo dat heeft weer wat in de portemonnee geschoven zal je denken maar niets is minder waar, met een totaal van 3,8 miljoen omzet is dat een schrijntje met wat vorig jaar in het zelfde weekend werd omgezet dat was namelijk ongeveer 200 miljoen. Amerikaanse bioscopen hopen dat de omzet vanaf juli weer wat meer omhoog zal gaan met de release van Russell Crowe's thriller Unhinged op 10 juli en Disney's Mulan die 24 juli het witte doek aantreed!

Wil je weten welke films er zijn verplaatst wegens het Corona-virus neem dan snel een kijkje in onze lijst.

 

Universal zet Trolls World Tour online en Disney kondigde aan dat Artemis Fowl de bioscoop zal overslaan en deze direct op DisneyPlus te zien zal zijn, kondigde Warner Bros vandaag aan dat de geanimeerde Scooby-Dooby-Doo film Scoob! direct uit zal komen op Video on Demand (VOD).

De film Scoob! zal uitkomen op 15 mei in de VS en Canada, via verschillende digitale VOD platformen en te huur zijn voor $19,99 of te koop voor $24,99. Wanneer de films bij ons hier te zien zal zijn is nog niet bekend.
Warner Bros CEO Ann Sarnoff zei er het volgende over:

“Terwijl we heel graag onze films in bioscopen willen laten zien, en door nieuwe, ongekende tijden wat ons op creatief denken heeft gezet en mogelijkheden om onze content kunnen tonen,””

“Om toch iedereen in deze bare tijd te kunnen voorzien van entertainment is het besluit gekomen om het op deze manier aan te bieden zodat iedereen dit samen thuis kan bekijken”

Bekijk hier de complete lijst welke films uitgesteld worden door coronavirus maatregelen.

Van het vervolg van Peter Rabbit tot de nieuwste Fast & Furious film, worden veel films uitgesteld en releasedatums verzet door de coronavirus maatregelen, omdat bezoekers niet meer naar bioscopen mogen komen. Sommige van deze films zijn al zelfs met een heel jaar verplaatst en daarom vindt je hier onder een lijst met de uitgestelde films en hun nieuwe (verwachte) release datum.

Zoals elke andere industrie reageert Hollywood op het uitbreken van het nieuwe coronavirus en de aanbevolen maatregelen om de verspreiding van de ziekte af te remmen.

[edit 01/04/2020] Ook in de VS vallen nu rake klappen en sluiten bioscopen hun zalen, In de VS is er nog vooralsnog weinig sprake van beïnvloeding van de resultaten, maar wereldwijd heeft de filmindustrie een flinke klap gekregen doordat ook in China en Europa bioscopen gesloten zijn en alle releases zijn opgeschort. Meeste grote films zijn al uitgesteld en naar verwachting zullen snel meerdere volgen.

Volg dit bericht het zal worden bijgewerkt met extra wijzigingen zodra deze worden aangekondigd.
– laatste update 15 mei –

Man from Toronto

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 20 november 2020
Verwachte Release datum: 16 september 2021

Vivo

Uitgever: Sony Pictures Animation
Originele Release datum: 16 april 2021
Verwachte Release datum: 4 juni 2021

Thor: Love and Thunder

Uitgever: Marvel/Disney
Originele Release datum: 18 februari 2022
Verwachte Release datum: 11 februari 2022

Connected

Uitgever: Sony Pictures Animation
Originele Release datum: 18 september 2020
Verwachte Release datum: 23 oktober 2020

Uncharted

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 8 oktober 2021
Verwachte Release datum: 16 juli 2021

Hotel Transylvania 4

Uitgever: Sony Pictures Animation
Originele Release datum: 22 december 2021
Verwachte Release datum: 6 augustus 2021

Spider-Man Far From Home Sequel

Uitgever: Marvel
Originele Release datum: 16 juli 2021
Verwachte Release datum: 5 november 2021

Spider-Man: Into the Spider-Verse Sequel

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 8 april 2022
Verwachte Release datum: 7 oktober 2022

Scoob!

Uitgever: Warner Bros
Originele Release datum: 15 mei 2020
Verwachte Release datum: 15 mei 2020 VOD
Meer Film Info

Venom: Let There be Carnage

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 1 oktober 2020
Verwachte Release datum: 25 juni 2021
Meer Film Info

The BatMan

Uitgever: Warner Bros
Originele Release datum: 25 juni 2021
Verwachte Release datum: 1 oktober 2021

King Richard

Uitgever: Warner Bros
Originele Release datum: 25 oktober 2020
Verwachte Release datum: 19 november 2021

The Flash

Uitgever: Warner Bros
Originele Release datum: 1 juli 2022
Verwachte Release datum: 2 juni 2022

Shazam 2

Uitgever: Warner Bros
Originele Release datum: 1 april 2022
Verwachte Release datum: 4 november 2022

The Spongebob Movie: Sponge on the Run

Uitgever: Paramount
Originele Release datum: 27 mei 2020
Verwachte Release datum: 6 augustus 2020
Meer Film Info

Infinite

Uitgever: Paramount
Originele Release datum: 6 augustus 2020
Verwachte Release datum: 27 mei 2021

Soul

Uitgever: Disney Pixar
Originele Release datum: 17 juni 2020
Verwachte Release datum: 19 november 2020
Meer Film Info

Raya and the Last Dragon

Uitgever: Disney
Originele Release datum: 25 november 2020
Verwachte Release datum: 21 maart 2021

Candyman

Uitgever: Universal
Originele Release datum: 11 juni 2020
Verwachte Release datum: 25 september 2020

Nobody

Uitgever: Universal
Originele Release datum: 13 augustus 2020
Verwachte Release datum: 25 februari 2021

Artemis Fowl

Uitgever: Disney
Originele Release datum: 27 mei 2020
Verwachte Release datum: op disney+ 12 juni
Meer Film Info

Jungle Cruise

Uitgever: Disney
Originele Release datum: 24 juli 2020
Verwachte Release datum: 30 juli 2021
Meer Film Info

The Eternals

Uitgever: Disney
Originele Release datum: 6 november 2020
Verwachte Release datum: 12 februari 2021
Meer Film Info

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Uitgever: Disney
Originele Release datum: 6 mei 2021
Verwachte Release datum: 25 maart 2022

Free Guy

Uitgever: 20th Century Fox
Originele Release datum: 2 juli 2020
Verwachte Release datum: 11 december 2020
Meer Film Info

Indiana Jones 5

Uitgever: Disney
Originele Release datum: 29 juli 2021
Verwachte Release datum: 29 juli 2022

Top Gun: Maverick

Uitgever: Paramount
Originele Release datum: 24 juni 2020
Verwachte Release datum: 24 december 2020
Meer Film Info

Ghostbusters: Afterlife

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 10 juli 2020
Verwachte Release datum: 5 maart 2021
Meer Film Info

Morbius

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 31 juli 2020
Verwachte Release datum: 19 maart 2021

Greyhound

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 12 juni 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent
Meer Film Info

Uncharted

Uitgever: Sony
Originele Release datum: 5 maart 2021
Verwachte Release datum: 8 oktober 2021

Wonder Woman 1984

Uitgever: Warner Bros
Originele Release datum: 5 juni 2020
Verwachte Release datum: 14 augustus 2020
Meer Film Info

Minions: The Rise of Gru

Uitgever: Universal
Originele Release datum: 24 juni 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent
Meer Film Info

Antebellum

Uitgever: Lionsgate
Originele Release datum: 24 april 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent

Run

Uitgever: Lionsgate
Originele Release datum: 8 mei 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent
Meer Film Info

Mulan

Uitgever: Walt Disney
Originele Release datum: 26 maart 2020
Verwachte Release datum: 23 juli
Meer Film Info

The Woman in the Window

Uitgever: 20th Century Fox
Originele Release datum: 8 mei 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent

New Mutants

Uitgever: 20th Century Fox
Originele Release datum: 12 april 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent
Meer Film Info

Antlers

Uitgever: 20th Century Fox
Originele Release datum: 16 april 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent
Meer Film Info

Fast & Furious 9 (F9)

Uitgever: Universal Pictures
Originele Release datum: 2 april 2020
Verwachte Release datum: 1 april 2021
Meer Film Info

The Lovebirds

Uitgever: Paramount Pictures
Originele Release datum: 2 april 2020
Verwachte Release datum: nog niet bekent
Meer Film Info

James Bond: No Time to Die

Uitgever: MGM
Originele Release datum: 26 maart 2020
Verwachte Release datum: 25 november 2020
Meer Film Info

Peter Rabbit 2: The Runaway

Uitgever: Sony Pictures
Originele Release datum: 2 april 2020
Verwachte Release datum: 15 januari 2021
Meer Film Info

A Quiet Place: Part II

Uitgever: Paramount Pictures
Originele Release datum: 20 maart 2020
Verwachte Release datum: 4 september 2020
Meer Film Info

Black Widow

Uitgever: Walt Disney / Marvel
Originele Release datum: 29 april 2020
Verwachte Release datum: 5 november 2020
Meer Film Info

Het Coronavirus heeft een flink effect op de filmindustrie, naarmate het in Europa en nu ook in de Verenigde Staten om zich heen grijpt. En dit ook invloed zal hebben op bioscopen waardoor de uitgevers hun release schema zullen bijstellen. Nadat vandaag bekend werd dat A Quiet Place Part II  zal worden uitgesteld, volgde Universal Studios met het nieuws dat Fast & Furious 9 een heel jaar uitgesteld zal worden.

De officiele release datum voor Fast & Furious 9 staat volgens de verklaring nu op 2 april 2021, hiermee volgen ze James Bond's No Time to Die die naar het najaar op 12 november is verzet. Hiermee zal het lente/pre-zomer seizoen helaas zonder blockbusters plaats gaan vinden, hieronder de vermelding die naar media en fans is gestuurd;

To our family of Fast fans everywhere,

We feel all the love and the anticipation you have for the next chapter in our saga.
That’s why it’s especially tough to let you know that we have to move the release date of the film.  It’s become clear that it won’t be possible for all of our fans around the world to see the film this May.

We are moving the global release date to April 2021, with North America opening on April 2.   While we know there is disappointment in having to wait a little while longer, this move is made with the safety of everyone as our foremost consideration.
Moving will allow our global family to experience our new chapter together.  We’ll see you next spring.

Much love,
Your Fast Family

Bekijk hier de complete lijst welke films uitgesteld worden door coronavirus maatregelen.