Drive-ins met Klassiekers zijn Hot!

De Corona crisis treft ons allen dus ook de bioscopen, terwijl wij al weer mogen genieten van een filmpje in onze favoriete bioscoop, geld dat helaas nog niet voor de Amerikaanse bioscopen. Zij hebben nu dus overal drive-in bioscopen gerealiseerd en wat blijkt, Jurassic Park de film uit 1993 is een enorme hit.

Niet alleen Jurassic Park maar ook Jaws (1975) zijn enorme toppers op dit moment. Iedereen kan zich de melodie herinneren wanneer een haai naar zijn niet vermoedende prooi toe zwemt en de krijsende geluiden van de dino's maar destijds waren vele bioscoop bezoekers te jong of er was geen geld voor. En daar geeft de filmketen nu je de kans voor om alsnog deze absolute top classics te gaan zien op het witte doek.

Box Office

Aan de cijfers merk je dat dit op de gigantische buiten schermen hot is, namelijk Jurassic Park stond afgelopen weekend bovenaan in de box office-lijst met meer dan 200 vertoningen en bracht zo'n half miljoen dollar op. Jaws werd 187 maal vertoont en bracht ook een half miljoen op maar net iets minder dan de Dino klassieker en eindigde op een 2e plaats. ET en Raiders of the lost Ark staan wat lager in de lijst maar Steven Spielberg heeft een goed weekend gehad.

Portemonnee

Zo dat heeft weer wat in de portemonnee geschoven zal je denken maar niets is minder waar, met een totaal van 3,8 miljoen omzet is dat een schrijntje met wat vorig jaar in het zelfde weekend werd omgezet dat was namelijk ongeveer 200 miljoen. Amerikaanse bioscopen hopen dat de omzet vanaf juli weer wat meer omhoog zal gaan met de release van Russell Crowe's thriller Unhinged op 10 juli en Disney's Mulan die 24 juli het witte doek aantreed!

Wil je weten welke films er zijn verplaatst wegens het Corona-virus neem dan snel een kijkje in onze lijst.

 

Abonneren
Abonneren op

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments