Jurassic Park Films, Release Jurassic World

jurassic world trailer en release date

Deze week is het lange wachten eindelijk gedaan voor fans van dit soort films.
De 4e films van deze prehistorische beesten Jurassic World komt eindelijk op heb witte doek en opent 12 juni zijn deuren en ik kijk er zeer naar uit.

jurassic world opent deuren

Het verhaal speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af, op hetzelfde eiland. De eerste film is op het moment van uitkomen ook even oud.

Jurassic World is een bekend en goed draaiend themapark, en is gebouwd op het eiland Isla Nublar. Het park omvat voornamelijk verscheidene voorstellingen en attracties met dinosauriërs, maar ook onder andere winkels, restaurants en een Hilton-hotel. Het transport doorheen het park gebeurt per monorail.

Omdat mensen na verloop van jaren ondertussen minder onder de indruk waren van dino's, werd als aanvulling een nieuwe dinosaurus ontwikkeld. De laboratoriummedewerkers in het park hebben de Indominus rex ontworpen, een genetisch gemodificeerde hybride. Het zeer agressieve wezen is echter zó intelligent dat ze de beveiliging kan omzeilen en op deze manier uit haar verblijf ontsnapt. Op dat moment bevinden er zich zo'n 20.000 parkbezoekers op het eiland die nergens kunnen schuilen.

Om je voor te bereiden op deze film raad ik aan om zoiezo de eerste film “Jurassic Park” eens te bekijken 🙂

Jurassic Park Films

Jurassic Park

 • Genre: Actie/Avontuur
 • Duur: 127 min
 • Jaar: 1993

Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch thema-park. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun paddocks te ontsnappen.

The Lost world: Jurassic Park

 • Genre: Actie/Avontuur
 • Duur: 129 min
 • Jaar: 1997

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

Jurassic Park III

 • Genre: Actie/Avontuur
 • Duur: 92 min
 • Jaar: 2001

Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

 

Jurassic World

 • Genre: Actie/Avontuur
 • Duur: 120 min
 • Jaar: 2015

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

 

 

Meer tv tips vind je hier

Abonneren
Abonneren op

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments