De Weekend Tips #23

film & serie tips 23

Deze week in de weekend toppers “Exodus: Gods and Kings” met Cristian Bale als Mozes waar het al machtige Egypte te maken krijgt met de tien plagen om zo de koning tot order te brengen omdat hij het land van slaven beheerd en deze hun vrijheid terug geeft.

In “Night At The Museum: Secret of the Tomb” is Ben Stiller al weer in het 3de deel de nacht waker over het New York museum waar nachts alles tot leven komt maar deze keer kan het gaan gebeuren dat het leven nachts in het museum gaat beëindigen…

Met de titel “Wild” is het niet alleen maar een wilde film maar het gaat over een avontuur van ruim 1600km lang waar Cheryl aan begint maar weet ze ook precies waar ze aan begonnen is?

exodus-gods-kings-cast

Met “Furious 7” in het vooruitzicht moet je wel “Furious 6” hebben gezien deze twee volgen elkaar op veel ga ik hier niet over vertellen het verhaal is kort samen te vatten in “Babes, Snelheid, Actie”

“Better call Soul” nu heeft deze serie al weer 6 afleveringen beschikbaar dus u kunt daar al weer lekker mee vooruit de sequel op breaking bad gaat over het leven van de advocaat Soul verdiep je in zijn wereld zelf vond ik de eerste aflevering niet het aller beste maar even daar door heen en het komt van eigens goed…

Weekend Film/Serie Tips #23

Wild

 • Genre: Drama
 • Duur: 120 min
 • Jaar: 2014

Met een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder achter de rug heeft Cheryl Strayed alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.

Exodus: Gods and Kings

 • Genre: Avontuur/Actie
 • Duur: 150 min
 • Jaar: 2014

Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

Night at the Museum: Secret of the Tomb

 • Genre: Komedie/Avontuur
 • Duur: 98 min
 • Jaar: 2014

Larey Daley weet dat een Egyptisch tablet uit de tijd van de farao's het geheim is achter de tot leven komende museumstukken in het “Museum of Natural History”. Maar wanneer dit magisch tablet tekenen van corrosie begint te vertonen, reist Larry met onder andere Farao Ahkmenrah, Teddy Roosevelt en Attila de Hun af naar het “British Museum” in Londen om het te redden van zijn ondergang.

Furious 6

 • Genre: Actie/Misdaad
 • Duur: 130 min
 • Jaar: 2013

Dom, Brian, en de rest van het team hebben $100 miljoen overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw. Wanneer Hobbs ontdekt dat Dom’s doodgewaande voormalige vriendin Letty de rechterhand is van Shaw, schakelt hij de hulp in van Dom en zijn team. Ze reizen af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.

Better Call Saul (Start seizoen 1)

 • Genre: Misdaad/Drama
 • Start Seizoen: 2015

Vanaf de eerste aflevering is Saul al verwikkeld in een harde strijd met de parkeerwachter Mike (Jonathan Banks) die hem telkens weigert van het parkeerterrein te laten vertrekken als hij niet de juiste sticker voor gratis parkeren heeft bemachtigd. Wanneer Mike hem dit keer zelfs geen toegang verschaft tot het parkeerterrein, parkeert Saul zijn auto voor de hefboom en gaat al tierend en vloekend op de vuist met zijn kwelgeest.

Saul wordt ingerekend waardoor hij niet in staat is om Nacho, die inmiddels is opgepakt, te kunnen verdedigen. Maar dan, geheel onverwacht, verandert bad karma in good karma. Mike (later Saul’s fixer in BB, klaagt hem niet aan, maar blijkt een oud-agent die zelfs interesse toont voor Saul’s speurders instincten. Door een tip van Mike weet Saul de vermiste Kettlemans op te sporen. En dus is er weer hoop. Nog nooit schrok in een familie in een tentje zo van een man die de ingang open ritst en gilt: ‘Here’s Johnny!’

 

Meer tv tips vind je hier

Abonneren
Abonneren op

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments