De Weekend Tips #14

film & serie tips fury

We zijn wat daagjes vertraagd omdat ik zelf een op vakantie was maar films en series stoppen dan niet met uitkomen 🙂 Zo heb je the Maze runner waar geëxperimenteerd word met kinderen om te kijken of ze slim genoeg zijn om uit het spannende doolhof met reusachtige monsters te ontsnappen.
Fury nog niet in full HD maar de kwaliteit is prima deze oorlogs-films met Brad Pitt en Shia Labeouf speelt af aan het eind van de tweede wereld oorlog waar een legereenheid een levensgevaarlijke missie uitvoert met de hulp van een tank.

Nu in de bioscoop maar al een paar weken te zien op de AFK-Box de Horror JessaBelle nadat Jessie in een auto ongeluk haar gevoel in d'r benen kwijt raakt gaat ze terug bij haar vader wonen al gauw vind ze films van haar moeder die informatie geeft over haar verleden wat nogal wat vervelden inhoud heeft en de klopgeest JessaBelle haar het leven zuur zal maken prima horror zo voor in de late uurtjes..

De serie van de week is Homeland deze serie met de CIA in de hoofdrol speelt zich af in gebieden als Afghanistan en Irak ik vind zelf dat het wat weg heeft van 24 maar daar zijn de meningen over verdeeld via de box is nu seizoen 4 te zien en al aflevering 9

Veel Plezier..

Weekend Film/Serie Tips #14

Fury

 • Genre: Avontuur/Actie
 • Duur: 135 min
 • Jaar: 2014

‘Fury' volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van nazi-Duitsland binnen te dringen.

jessabelle review

JessaBelle

 • Genre: Horror
 • Duur: 90 min
 • Jaar: 2014

Jessie keert terug naar haar vader zijn huis in Louisiana, nadat ze door een ongeluk haar benen niet meer kan gebruiken. Eenmaal daar ontdekt ze een mysterie omtrent haar eigen geboorte en een kwade geest, genaamd Jessabelle, die vastbesloten is om haar te vernietigen…

The Maze Runner

 • Genre: Avontuur/Actie
 • Duur: 113 min
 • Jaar: 2014

Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

 

HomeLand(seizoen 4)

 • Genre: Crime/Drama/Thriller
 • Start Seizoen: 2011

Seizoen 1

Nadat Carrie Mathison in Irak een illegale operatie heeft uitgevoerd wordt ze geschorst en overgeplaatst naar de afdeling Contraterrorisme van de CIA in Langley, Virginia. Tijdens die illegale operatie in Irak, werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al-Qaida.

Als ze op een dag voor een spoedzitting naar Langley wordt geroepen, krijgt ze de informatie dat Nicholas Brody, een Amerikaanse Marine Sergeant, is gered tijdens een Delta Force Operatie in een gebouw van Abu Nazir. Carrie gelooft heilig dat Nicholas de krijgsgevangene is waar haar informant haar voor gewaarschuwd heeft. De Amerikaanse overheid en de CIA zien de marinier echter als een oorlogsheld. Ze realiseert zich dat het een vrijwel onmogelijke taak is om haar superieuren te overtuigen.

Carrie benadert de enige persoon binnen de CIA die ze kan vertrouwen, Saul Berenson. Zij moeten nu samenwerken om Brody in de gaten te houden en een aankomende terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied voorkomen.

Seizoen 2

Na haar inzinking aan het einde van het vorige seizoen, werkt Carrie Mathison niet langer voor de CIA. Toch wordt er opnieuw om haar hulp gevraagd, wanneer blijkt dat een belangrijke informant enkel met haar in zee wil gaan. Carrie, Saul Berenson en hun team doen een inval bij een groep terroristen gelinkt aan Abu Nazir. In het gebouw treffen ze een videotape aan waarop Nicholas Brody een aanslag opeist. Brody, intussen lid van het Amerikaanse Congres, wordt opgepakt door de CIA en verplicht om hen te helpen met het vinden van Abu Nazir, anders wacht hem een levenslange gevangenisstraf.

Seizoen 3

Nicholas Brody is hoofdverdachte nummer één na de bomaanslag tegen de CIA. Carrie tracht voor de Senaat haar betrokkenheid te ontkennen, maar lijkt weinig kanten uit te kunnen. Bovendien zorgt Saul – die voorlopig de leiding over de CIA op zich neemt – ervoor dat ze in een psychiatrische instelling wordt opgesloten. Niet veel later zorgt een terroristisch netwerk onder leiding van Majid Javadi voor de vrijlating van Carrie. In ruil vragen ze haar expertise voor een wraakactie tegen de CIA, maar Carrie speelt uiteindelijk dubbel spel en licht Saul in. Javadi wordt gevat en gaat ermee akkoord als CIA-spion in Iran te gaan fungeren. Vlak voor zijn vertrek krijgt Carrie van Javadi te horen dat volgens zijn bronnen Brody niets met de bomaanslag te maken had.

Seizoen 4

Het vierde seizoen speelt zich af in Pakistan en Afghanistan, met Carrie Mathison als hoofd van het CIA-station in Kabul. Carrie geeft opdracht voor een luchtaanval op een boerderij in Pakistan waar de gezochte terrorist Haissam Haqqani zich zou bevinden. Op dat moment is er een bruiloft gaande en Pakistaanse autoriteiten zijn kwaad nadat er een filmpje van de aanslag op het internet verschijnt. Sandy Bachman, het hoofd van het CIA-station in Islamabad had Carrie van informatie gezien en wordt door de media aangewezen als verantwoordelijke. Wanneer hij zonder bescherming in Islamabad is, wordt hij uit zijn auto gesleurd en door een boze menigte gedood.

 

Meer tv tips vind je hier

Abonneren
Abonneren op

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments