Back to the Future Day

back to the future day 2015

Exact 30 jaar geleden reisde Marty naar vandaag op 21 oktober 2015 in Back to the Future II. (de film speeld zich af in 1985)
Meeste Film liefhebbers zullen deze film nog goed kunnen herinneren maar hoe goed kun jij het nog herinneren en welke “toekomstige voorspellingen” werden in die film gebruikt wat nu heel realistisch zou zijn.

back-future-part-ii-vliegend skatebord
Veel van de verzinsels in die film zijn toch echt al werkelijkheid geworden denk aan “video bellen” of het “vliegend skatebord” vandaag is dus een goede dag om deze film trilogie weer eens te bekijken om weer wat herinneringen op te halen, we zetten ze eens op een rijtje.

Back to the Future Day

Back to the Future

  • Genre: Sciencefiction/Komedie
  • Duur: 116 min
  • Jaar: 1985

Marty McFly reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown. Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

Back to the Future part II

  • Genre: Sciencefiction/Komedie
  • Duur: 108 min
  • Jaar: 1989

In dit langverwachte vervolg moet Marty met Doc Brown naar de toekomst reizen om zijn toekomstige zoon uit de problemen te helpen. Zonder dat ze het weten ‘leent' Marty's aartsrivaal Biff Tannen de tijdmachine om een kalender met sportuitslagen naar zijn vroegere ik in 1955 te brengen. Als Marty er in het heden achterkomt dat Biff met gokken een fortuin heeft vergaard, moet hij terug naar 1955 om de zaken weer recht te zetten.

Back to the Future part III

  • Genre: Avontuur/Komedie
  • Duur: 118 min
  • Jaar: 1990

Doc Brown is in 1885 gestrand en Marty gaat weer terug in de tijd om hem te redden. Helaas raakt de benzine van de DeLorean op en moeten ze een andere manier verzinnen om terug naar de toekomst te komen. Hierbij worden ze gehinderd door een voorouder van Biff Tannen, die op het leven van Doc Brown uit is.

 

Meer tv tips vind je hier

Abonneren
Abonneren op

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments